IT-Automation

Menig systeembeheerder herkent het; steeds maar weer herhalende werkzaamheden moeten uitvoeren. Het zou zeer welkom zijn als je dergelijke werkzaamheden zou kunnen automatiseren waardoor je zelf verder kunt gaan met het werk dat er toe doet. De automatisering automatiseren? Jazeker! Baruch lost dit voor u op.

IT-automation biedt u een manier om geautomatiseerd uw infrastructuur en software te inspecteren, te deployen, bedienen en toekomstbestendig te maken. Ongeacht waar of wanneer de systemen actief zijn.

• Definieer hoe u wilt dat uw applicaties en infrastructuur er uitzien met behulp van een gemeenschappelijke en eenvoudig leesbare taal.
• Deel, test en handhaaf de wijzigingen die u wilt aanbrengen in uw datacenter en Cloud platforms.

• Verkrijg de visualisatie en de rapportage die u nodig hebt om belangrijke beslissingen te nemen.

Het resultaat: een nieuwe standaard voor het automatiseren van infrastructuur- en softwarebeheer en levering, alles op één platform, op schaal.

Niet alleen serversystemen (Windows of Linux) kunnen worden gemanaged met behulp van IT-automation. Maar ook netwerk devices kunnen vaak worden beheerd met dergelijke tools. Zo ben je in staat om een complete infrastructuur te managen met geringe inspanningen. Gaat het helemaal vanzelf? Nee natuurlijk niet…. Baruch helpt u graag met de installatie, de configuratie en de implementatie van IT-automation. Ook bestaat de mogelijkheid dat wij daarna het “geautomatiseerde” beheer voor u gaan uitvoeren.

Op dit moment zijn twee IT-automation tools zeer populair, te weten:
1. Puppet

2. Ansible

Beide zijn er in een “community” en een “Enterprise” variant. Afhankelijk van wensen, eisen en mogelijkheden maken we samen een keuze voor de juiste IT-automation oplossing voor uw situatie.
De Linux Engineers van Baruch hebben uitgebreide kennis van en ervaring met beide oplossingen die wij graag voor u inzetten.